21/5/09

Πανεθνικός Συναγερμός Σωτηρίας










Η εγγύτητα των επικείμενων ευρωεκλογών καθιστά αναγκαίο τον προσανατολισμό του trompagr προς θέματα σχετικά με τις δραστηριότητες κομματικών σχηματισμών και την επιρροή ιδεολογικών ρευμάτων στην διαμόρφωση της πολιτικής καθημερινότητας. Στο κλίμα αυτό, παρουσιάζουμε την προκήρυξη του Γεωργίου Ι. Μελά, ταξιάρχου εν αποστρατεία και, ο οποίος ηγήθηκε από το 2000 του Κινήματος Αλήθειας Λευτεριάς και Αγάπης (Κ.Α.Λ.Α.). Το παρόν τεκμήριο ανήκει στις πρώιμες απόπειρες συγκρότησης του ιδεολογικού πυρήνα του κινήματος, γεγονός που ερμηνεύει την απουσία κάθε αναφοράς στον πολιτικό αυτό σχηματισμό. Το Κ.Α.Λ.Α. κυκλοφόρησε δύο διαδοχικές προκηρύξεις, τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο του 2000 αντίστοιχα, οι οποίες αποτυπώνουν την μετεξέλιξη της σκέψης του Γεωργίου Μελά και την οργανωτική συγκρότηση των προσπαθειών του.


Κεντρικός άξονας, που διατρέχει το πρώιμο αυτό κείμενο, είναι η αποκάλυψη της εβραϊκής συνωμοσίας, ενώ παράλληλα είναι ευκρινής η προσπάθεια δημιουργίας ερεισμάτων στην ελληνική νεολαία, όπως μαρτυρά η προσφώνηση ‘αγαπημένα μας ελληνόπουλα’. Η σκέψη του Μελά παρουσιάζει πρωτοτυπία, καθώς ο εβραϊκός παράγοντας εμφανίζεται υπεύθυνος για την ελληνική υπογεννητικότητα, την πρόκληση του Πελοποννησιακού πολέμου, την παράδοση της Κωνσταντινούπολης και άλλα γεγονότα της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Υπερβαίνοντας τα στενά εθνικά πλαίσια, ο συγγραφέας ακολουθώντας μια γραμμική ιστοριογραφική αντίληψη, αναδεικνύει την εβραϊκή υπαιτιότητα της επανάστασης των Μπολσεβίκων, του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, τη ‘διάλυση’ της Σοβιετικής Ένωσης και την ανακάλυψη των μικροτσιπς-βιοτσιπς [δυστυχώς όμως όχι και των potato-chips]. Στη συνέχεια, ο Γεώργιος Μελάς επιχειρεί τη σύνδεση του εβραϊκού παράγοντα με τις τεκτονικές στοές, επιμένοντας ιδιαίτερα στο ρόλο τους στην συγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος. Προκειμένου να αποφύγει τυχόν αντιφάσεις, καθότι προηγουμένως ο ‘διεθνής εβραϊσμός’ εμφανιζόταν ως υποκινητής της ‘διάλυσης’ της Σοβιετικής Ένωσης, εξηγεί ότι ‘οι εβραίοι σατανιστές με τους μασώνους (…) άδειασαν τους κομμουνιστές (…) γιατί σήμερα θέλουν [οι εβραίοι σατανιστές] να επικρατήσουν μέσω της σατανολατρείας!!!’.


Το τέλος της προκήρυξης φανερώνει τις ιδεολογικές διεργασίες στους κόλπους του κινήματος, καθώς μνημονεύεται η ίδρυση του Πανεθνικού Συναγερμού Σωτηρίας με επικεφαλής τον Γεώργιο Μελά. Όπως ήδη σημειώσαμε, ο σχηματισμός αυτός σύντομα έδωσε τη θέση του στο Κίνημα Αλήθειας, Λευτεριάς και Αγάπης, μια σαφή μετατόπιση από την αίσθηση του επείγοντος στην στρατηγική θέαση μιας νέας κοινωνικής πραγματικότητας. Το αναντίρρητο γεγονός της αυτονομίας της σκέψης του Γεωργίου Μελά τεκμαίρεται από την επιλογή του να μην συνταχτεί με τους σχηματισμούς του παλαιού πολιτικού κόσμου, παρότι κατά δήλωσή του, ο αδερφός του υπήρξε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Φημολογείται, ότι η παρέμβασή του υπήρξε καθοριστική στην ανακοπή της δυναμικής του Κ.Α.Λ.Α., καθώς υπήρχε διάχυτη ανησυχία ότι ο νεοπαγής σχηματισμός θα μπορούσε να ανακόψει την πορεία της κεντροδεξιάς προς την εξουσία. Το παρόν τεκμήριο δόθηκε στον Toni Rigatoni το μακρινό 1999 σε κεντρικό δρόμο των Αθηνών, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής διαδήλωσης, ιδιοχείρως από τον Γεώργιο Μελά.