20/1/08

Ένα πολύ σπάνιο τεκμήριο για πρώτη φορά στο διαδίκτυο. Πρόκειται για το έργο του Πέτρου Κομπίλα Σκέψεις και Ιδέες ενός Ανθρώπου, το οποίο κυκλοφόρησε στα Ιωάννινα. Ο συγγραφέας, λαχειοπώλης και επικεφαλής του Κόμματος Δικαίου, καταθέτει αναλυτικά τις απόψεις του για την μεταμόρφωση του κράτους και τη δημιουργία ενός νεόυ συστήματος διοίκησης από 300 εγκεφάλους. Στο πλαίσιο αυτό, παραθέτει συγκεκριμένες λύσεις για σωρεία προβλημάτων, όπως η ο ρόλος του λαχειοπώλη στη νέα κοινωνία, η ελεγχόμενη στάθμευση, το μακεδονικό και η δημιουργία αυτοκινητοδρόμων δίχως στροφές. Κοινοποιούμε στους αναγνώστες της σελίδας μας ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το έργο. Το βιβλίο αυτό αποκτήθηκη ύστερα από προσωπική συζήτηση του Toni Rigatoni με τον Πέτρο Κομπίλα στα Ιωάννινα το 1999. Ακολουθεί απόσπασμα του διαλόγου: T.R.: θα ήθελα το βιβλίο σας- Π.Κ: να το πάρεις από τα γραφεία του κόμματος- T.R.:που βρίσκονται;- Π.Κ.: δεν έχουμε ακόμα. Τελικά ο συγγραφέας παρέδωσε στον ακάματο ερευνητή το προσωπικό του αντίτυπο, πιθανά και το μοναδικό που ευρισκόταν ακόμα σε κυκλοφορία.



3 σχόλια:

Καραϊσκάκης είπε...

Διαμαρτύρομαι εντόνως για την αλλαγή του ονόματος της θεσπέσιας ιστοσελίδας, φάρου του διαδικτύου και συντροφιάς των ξενιτεμένων νιάτων... Όχι στις αδερφίστικες (και υποκινούμενες από Λογομβάρδους και λοιπούς κουτόφραγγους) προεκτάσεις των ονομάτων...

Toni Rigatoni είπε...

Φίλε Καραϊσκάκη ομολογώ ότι δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεσαι. Καμία αλλαγή δεν εσημειώθη, εκτός εάν πράκτορες δρούν υπογείως υποσκάπτοντας το κύρος της σελίδας. Σε μία τέτοια περίπτωση, βαρειά είναι η τρόμπα που θα πέσει επί της κεφαλής των. Θα σε παρακαλούσα να επανέλθεις με πιο συγκεκριμένες καταγγελίες.

netwalker είπε...

Έχω το αριστούργημα στα χέρια μου υπογεγραμμένο εννοείται από τον Μέγα Πέτρο Κομπίλα, αρχηγό του κόμματος Δικαίου - λαχειοπώλη - περιπτεριούχο - πρωθυπουργό - τραπεζίτη - αγράμματο του κατεστημένου.