10/9/08


Το παρόν τεκμήριο αποτελεί ένα επίκαιρο σχόλιο στην συζήτηση περί της απληστίας των πολιτικών προσώπων. Στην ουσία, αποσκοπεί στην κατάρριψη εκείνων των στερεοτύπων, που παρουσιάζουν τα φαινόμενα απληστίας και προκλητικότητας ως προϊόντα της σημερινής εποχής. Μια τέτοια θεώρηση, υποτιμά τη διαχρονικότητα των χαρακτηριστικών της αστικής εξουσίας και δη της ακόρεστης επιθυμίας των εκπροσώπων της να δοκιμάζουν όλων των ειδών τις απολαύσεις. Το μονόστηλο που παρουσιάζουμε καταρρίπτει τις αντιλήψεις αυτές, ενώ παράλληλα διαφωτίζει τους σημερινούς αναγνώστες για τις γαστριμαργικές συνήθειες του παρελθόντος. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύουμε ότι θα ικανοποιηθούν οι πολυάριθμοι αναγνώστες μας που συχνά-πυκνά διατυπώνουν παράπονα για τη μονοσήμαντη προσήλωση της σελίδας μας σε ζητήματα οικονομίας και πολιτικής.
Το παρόν δημοσίευμα προέρχεται απο την εφημερίδα Αλήθεια, η οποία κυκλοφορούσε στα τέλη του 19ου αιώνα στα Χανιά. Για τους σχολαστικούς επισκέπτες μας, πρόκειται για το φύλλο της 12ης Σεπτεμβρίου του 1881-γεγονός που προσδίδει μια επετειακή νότα στην αναδημοσίευση της είδησης για τις συνήθειες του κ. Καλοειδά. Το μονόστηλο ανευρέθη κατά τη διάρκεια κοπιώδους έρευνας των κρητικών εφημερίδων του 19ου αιώνος για τους σκοπούς ιδρύματος με αξιοσημείωτη συνεισφορά. Η παρούσα δημοσίευση είναι αφιερωμένη στους ακαταπόνητους ερευνητές και τις γοητευτικές ερευνήτριες, που στεγάζονται στο εν λόγω ίδρυμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θεωρω ότι το βδελυρό δημοσίευμα μόνο τις απαιτήσεις των αναγνωστών δεν ικανοποιεί.κύριε τρόμπα, μετά μεγάλης λύπης και αγανάκτησης, πληροφορώ εσάς, αλλά και το συμπαθές κοινόν, ότι ικανοποιείτε ιδιοτελείς σκοπούς και μάλιστα αυτούς της μεγίστης ακολασίας, ητι ΣΥΚΟΦΑΝΤΊΑ.πως είναι δυνατόν, πε'ιτε μου παρακαλώ, κάποιος που αποκαλεί τον εαυτό του ακάματο ιστορικό και ερευνητή να αποδεικνύεται παντελώς ανιστόρητος. πώς είναι δυνατόν κάποιος που θέλει να λέγεται ιστορικός να μην εντάσσει τις πηγές του σε ιστορικά πλαίσια και στην βάσανον της κριτικής???σας πληροφορώ λοιπόν ότι ο Χαράλαμπος Καλοειδάς ουδέποτε υπήρξε το τέρας το οποίο περιγράφετε, εσεις μέσω της εμετικής χανιώτικης εφημρίδος.
διότι θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι το δημοσίευμα (ο εκδότης ουσιαστικώς) ήθελε να πλήξει το πρόσωπο του βουλευτού, που τόσα καλά έκανε για τον τόπο του και την ελλάδα, για τον εξής απλούστατο λόγο: και οι δύο στά χρόνια της νεότητός των,ήτι ο Καλοειδάς και ο εκδότης της εφημερίδος,σείονταν από αισθήματα αγάπης και τρυφερότητος δια το ίδιο πρόσωπο, κοινώς γόύσταραν την ίδια γκόμενα!
η κατάληξη γνωστή:η κοπέλα (ονόματα δε λέμε υπολ
ηψεις δεν θίγουμε)κατακτήθηκε από την γοητεία του Καλοειδά! τόσο απλά! αλλά εσείς έπρεπε να ομιλείτε περί αστικής τάξεως και κουραφέξαλα!απαιτώ δημόσια συγγνώμη και έναν ελάχιστό σεβασμό στην οικογένεια Καλοειδά και στην τιμημένη επαρχία Αμαρίου!ευχαριστώ για τον χώρο σας.αναμένω βήματα καλής θελήσεως. και ο θεός μεθ' ημών!!!!