15/11/08






























Τα σημερινά τεκμήρια εκπροσωπούν τις τρεις κύριες ορίζουσες της ορθόδοξης χριστιανικής πρακτικής.Πιο συγκεκριμένα, η μετάνοια οδηγεί στην παράκληση και αυτή με τη σειρά της στη μαχητικότητα. Στη διαλεκτική τους ενότητα, τα στάδια αυτά αντιστοιχούν στο διαδεδομένο σχήμα της τρισυπόστατης οντότητας του Θεϊκού Είναι, ζήτημα ιδιαίτερα βεβαρυμμένο με αποκλίνουσες και αιρετικές αναγνώσεις. Αν και δηλώνουμε κατεξοχήν αναρμόδιοι να συμβάλουμε στον γόνιμο αυτόν προβληματισμό, θεωρούμε ότι η δημοσίευση των σχετικών τεκμηρίων θα συμβάλλει στην αποσαφήνιση της αυθεντικής χριστιανικής διδασκαλίας.
Το πρώτο τεκμήριο, ο συνοπτικός Οδηγός Εξομολογήσεως έχει προφανή χρησιμότητα, καθώς κωδικοποιεί τα κύρια ερωτήματα που θα πρέπει να απασχολούν τον πιστό. Επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ικανότητα κατηγοριοποίησης ο ανώνυμος συντάκτης καθοδηγεί τον αναγνώστη σε μια απολαυστική πνευματική διαδρομή, καθώς θίγονται πολυποίκιλα ζητήματα. Είναι προφανές, ότι ο χαρακτήρας του τεκμηρίου αυτού είναι αυστηρά προσωπικός και ο κάθε αναγνώστης θα απομονώσει διαφορετικές ερωτήσεις αναλόγως των εμπειριών του. Το επιτελείο του trompagr εντυπωσιάστηκε πάντως από την ερώτηση 17 [κατηγορία Εσύ και ο Θεός] ‘Μήπως πετάς θρησκευτικά βιβλία ή περιοδικά σε τόπο ακάθαρτο;’ και δεσμεύεται ότι θα διακόψει την αμαρτωλή συνήθεια ανάγνωσης θρησκευτικών εντύπων στην τουαλέτα.

Το δεύτερο τεκμήριο αναφέρεται στην παράκληση, που ακολουθεί την ειλικρινή μετάνοια. Επειδή γνωρίζουμε ότι πολλοί αναγνώστες μας διατηρούν την φοιτητική τους ιδιότητα, τους υποδεικνύουμε έναν καινοτόμο τρόπο αντιμετώπισης του εξεταστικού πειθαναγκασμού, απόρροια των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο χώρο της τριτοβάθμιας παιδείας. Θα ήταν, σε κάθε περίπτωση σκόπιμο, οι φίλοι φοιτητές να μην περιμένουν τον Ιανουάριο για την τέλεση της σχετικής λειτουργίας, καθώς παρατηρείται συμφόρηση και η γραμματειακή στήριξη καταχώρισης αιτημάτων στους ναούς παρουσιάζει αδυναμίες.

Το τρίτο τεκμήριο, η προκήρυξη του ‘Ορθόδοξου Φιλανθρωπικού Σωματείου Άγιος Βασίλειος’ εγγράφεται στη μακρά αντιστασιακή παράδοση της ορθοδόξου εκκλησίας. Η έκκληση για ανυπακοή και ανατροπή των νόμων πειθάρχησης του λαού, συνοδεύεται στη δεύτερη σελίδα από ένα σκίτσο καταγγελίας του διαδικτύου, καθώς και ανάλογη φωτογραφική τεκμηρίωση περί της μεθόδου ‘παλαμοσκόπησης’. Επίσης, η παρούσα προκήρυξη αποκαλύπτει ψευτοδιλήμματα που ετέθησαν κατά την συγκρότηση του μετώπου αντίστασης στον ‘παγκόσμιο ηλεκτρονικό ολοκληρωτισμό’, γεγονός που της προσδίδει ιδιαίτερη αξία.

Τέλος, σημειώνουμε ότι τα τεκμήρια αυτά οριοθετούν την έναρξη μιας νέας εποχής για το trompagr, τακτικής ανανέωσης και αισθητικής αναβάθμισης. Είναι προφανές, ότι το δύσκολο αυτό εγχείρημα προϋποθέτει επαφή με το θείο στοιχείο, οπότε οι αναγνώστες μας κατανοούν και τους λόγους της παρούσας δημοσίευσης.

3 σχόλια:

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Με γεια το νέο look. Άνοιξε το μάτι μας μετά από τόση μαυρίλα.

Ανώνυμος είπε...

O Θεός μεθ'υμων.Αποτασσεσαι τον σατανα.Μετανοειτε πλησιαζει η ωρα της κρισεως

spiti tou laou είπε...

Καλώς ήρθες στον ορθό δρόμο αδελφέ. Θα μείνουν "άλαλα τα χείλη των ασεβών, των μη προσκυνούντων την εικόναν Σου την σεπτήν".
Ας θυμηθούμε και το αντιστασιακό αντιμονοπωλιακό τροπάριο: "Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εξητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού".