14/11/09

Χ. Ποσάδας




Τους τελευταίους μήνες μια σειρά ενδείξεων μαρτυρούν την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος γύρω από την οργάνωση των εν Ελλάδι Ποσαδιστών, δηλαδή του Ελληνικού Τμήματος της Ποσαδικής Διεθνούς ή αλλιώς του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος-Ποσαδιστές. Οι θέσεις και η τακτική της εν λόγω οργάνωσης αναλύονται εκτενώς στο περιοδικό Κομμουνιστική Ενότητα και σε ποικίλους ιστότοπους, ενώ ηλεκτρονικό λήμμα έχει καταχωρηθεί σε διάσημη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια. Σημειώνουμε εν τάχει, για τους πλέον ανενημέρωτους αναγνώστες μας, ότι η Ποσαδική Διεθνής, εκ του λατινοαμερικανού Χ. Ποσάδα, πρωταγωνίστησε στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα με καινοτόμες αντιλήψεις για την προοπτική του διαγαλαξιακού σοσιαλισμού, αλλά και την απλόχερη υποστήριξη που παρείχε στη Σοβιετική Ένωση στην ταραγμένη δεκαετία του 1980. Εδώ, περιοριζόμαστε στην παρουσίαση του έργου του Χ. Ποσάδα Η Παγκόσμια Κρίση του Καπιταλισμού, η Προετοιμασία του Πολέμου και τα Προβλήματα της Τακτικής, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Επιστήμη- Κουλτούρα- Πολιτική το 1980. Οι Εκδόσεις Επιστήμη- Κουλτούρα- Πολιτική ανέλαβαν την παρουσίαση των αναλύσεων του Ποσάδα στο ελληνικό κοινό και το επιτελείο του trompagr διαθέτει μεγάλη συλλογή των εν λόγω εκδόσεων. Δύο σημαντικά θέματα αναδεικνύονται από το πλούσιο εκδοτικό πρόγραμμα των εν Ελλάδι Ποσαδιστών. Το ένα σχετίζεται με την παραγωγή πρωτότυπων έργων για την ελληνική πολιτική κατάσταση [βλ. Το Ενιαίο Μέτωπο στην Ελλάδα και το Πρόγραμμα των Κοινωνικών Μετασχηματισμών], όπου ο Χ. Ποσάδας εξειδίκευε τις γενικές κατευθύνσεις τις Διεθνούς στις ιδιαόμορφες ελληνικές συνθήκες. Το δεύτερο προκύπτει από την ευρύτητα των αναλύσεων, οι οποίες ξεφεύγουν από τον στείρο οικονομισμό, αλλά εκτείνονται με άνεση σε πτυχές του εποικοδομήματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Χ. Ποσάδας, Ο Θρίαμβος της Ανθρωπότητας και του Σοσιαλισμού στην Ολυμπιάδα της Μόσχας και το σπάνιο Χ. Ποσάδας, Η Συμβολή της Μουσικής του Μπετόβεν στην Οργάνωση των Κομμουνιστικών Συναισθημάτων της Ανθρωπότητας. Το τελευταίο αυτό έργο λείπει από τη συλλογή του trompagr- ας θεωρηθεί λοιπόν η παρούσα δημοσίευση μια έκκληση στα συναδελφικά αισθήματα των ενδεχόμενων κατόχων του σπάνιου αυτού πονήματος.

8 σχόλια:

A8lios είπε...

"Η Συμβολή της Μουσικής του Μπετόβεν στην Οργάνωση των Κομμουνιστικών Συναισθημάτων της Ανθρωπότητας. Το τελευταίο αυτό έργο λείπει από τη συλλογή του trompagr"

Ε εντάξει, άμα καταφέρεις να το βρεις κι αυτό. τότε τί να πώ, θα μπορείς να γράψεις ακόμα και τη βιογραφία του Ποσάδα!


Ζει, ζει, ο Ποσάδα ζει,
με E.T. και Transformers μας οδηγεί!

Toni Rigatoni είπε...

Θα προσπαθήσω αγαπητέ. Επίσης αν δεν με απατά η μνήμη μου, κάπου έχω καταχωνιασμένη μια σύνοψη θέσεων του Ποσάδα για το αποχετευτικό σύστημα των καπιταλιστικών μητροπόλεων. Το σύνθημά σου εξαιρετικό! Στο μεταξύ κοίτα στα γερμανικά σου αρχεία μήπως βρεις κάτι σχετικό...

Γιάννης Πρωκτούλης είπε...

Τόνι αναμένουμε εναγωνίως την PDFοποίηση ολόκληρης της ποσαδικής συλλογής σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ποσάδας του Ποσάδας είναι, αργεντινός υπήρξε ο σ/φος (άλλο που εξελίχτηκε σε π΄ρολετάριο του σύμπαντος!).
Έχω μια αμυδρά υποψία ότι δια του χιούμορ προσπαθείτε να λασπώσετε το σημαντικό διανοητή...

spiti tou laou είπε...

Θέλω να καταγγείλω την προνομιακή μεταχείριση που επιφύλαξε η Τρόμπα στο ΕΚΚ(Τ). Εκτιμώ ότι σχετίζεται με την εκλογική στάση του εν λόγω κόμματος και με τις κρυφοΚΚΕ τάσεις του σ. Τόνι Ριγκατόνι.
Στοιχειώδης πολιτική ισορροπιών επιβάλλει την ισότιμη προβολή και του ΕΚΚ που στήριξε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση, ελπίζω να μπούν εκτενή αποσπάσματα. Για μπετόβεν θα το δω.Προφοριακά: πήγα να το ποστάρω στο φέις και λέει ότι κάποιος το χει αναφέρει ως "υβριστικό". Η χριστιανοί ή εξωγήινοι...
καλή και μαρξιστικώς γόνιμη συνέχεια!

Δημήτρης

Toni Rigatoni είπε...

Προς Πρωκτούλη Επιστολή Α':
Η ψηφιοποίηση του έργου του Χ. Ποσάδας, όπως ορθά παρατηρεί ο regimientocinqo, απαιτεί σχεδιασμό μακράς πνοής. Δυστυχώς τα ευρωπαϊκά προγράμματα της "Κοινωνίας της Πληροφορίας" που προέβλεπαν εκτεταμένες ψηφιοποιήσεις έχουν ολοκληρωθεί, οπότε θα χρειαστεί σκληρή εθελοντική εργασία.

Προς regimientocinqo Επιστολή Αναγνώρισης Σφάλματος:
Ορθή η πρώτη επισήμανση, αλλά οι αμυδρές υποψίες και οι αποχρώσες ενδείξεις δεν ευσταθούν.

Προς Spiti tou Laou Οργισμένη Απάντηση:
Ας σταματήσει εδώ ο κατήφορος της λασπολογίας. Επίσης μην γίνεσαι συνομωσιολόγος και προβοκατορολόγος. Αν το ΕΚΚ-φίλοι της ανταρσίας διέθετε έντυπο και ανάλογο θεωρητικό έργο να είσαι σίγουρος ότι θα ήταν καλοδεχούμενο.

Προς Δημήτρη- Ερανιστή Ευγενική Επιστολή:
Οι κοινοί ερευνητικοί μας δρόμοι είναι γνωστό ότι έχουν προκαλέσει την οργή της αντίδρασης και του ιερατείου. Ας συνεχίσουμε στο δρόμο του μαρξισμού και της γονιμότητας!

Ανώνυμος είπε...

Free video poker slot machines | choegocasino 우리카지노 우리카지노 william hill william hill 159nfl scores betting line, bet types, best online slots for free