5/3/08

Κόμμα της Εργατικής Τάξης Λευκάδος- Διονύσιος Σκληρός


Με μεγάλη συγκίνηση παρουσιάζουμε σήμερα ένα ιδιαίτερα σπάνιο τεκμήριο, από τη δράση του Κόμματος της Εργατικής Τάξης, με έδρα τη Λευκάδα. Το εν λόγω κόμμα συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 1996 στην περιφέρεια Λευκάδος, με υποψήφιο τον πρόεδρό του Διονύσιο Σκληρό του Νικολάου.
Οι δύο προκηρύξεις που δημοσιεύουμε παρουσιάζουν το κύριο αίτημα του κόμματος, την απελευθέρωση των Απριλιανών συνταγματαρχών, οι οποίοι χαρακτηρίζονται 'πολιτικοί κρατούμενοι' και τις βασικές θέσεις του Διονυσίου Σκληρού για το ζήτημα της αστυνομικής παρουσίας στον ελλαδικό κοινωνικό σχηματισμό. Είναι βέβαιο ότι τα κείμενα αυτά θα καταπλήξουν τους αναγνώστες, δεδομένου ότι ο συντάκτης τους δηλώνει 'αμετανόητος κομμουνιστής', διαθέτων 'δύο τρομερές ικανότητες που κανένας δεν τις παραγνωρίζει και κανένας άλλος σήμερα δεν έχει'.

Σε κάθε περίπτωση, η ιστοσελίδα μας σέβεται και τιμά τους αγώνες του Διονυσίου Σκληρού, τον οποίον άλλωστε είχε την τύχη να γνωρίσει στη Λευκάδα το μακρυνό έτος του 1997. Εκεί, ο ακούραστος πρόεδρος του κόμματος, διένειμε ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας ως βάση ["τραπεζάκι" κατά τη συνδικαλιστική ιδιόλεκτο] τον πάγκο μικροπωλητού, τον οποίον νόμιμα κατείχε. Σε εκείνη τη συνάντηση περιήλθαν στα χέρια μας τα τεκμήρια, που σήμερα -μια δεκαετία μετά- γνωστοποιούμε στον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: