11/2/09


Το έντονο δημόσιο ενδιαφέρον για την συμπεριφορά και τις τάσεις της νεολαίας καθιστά επιτακτική την παρουσίαση του παρόντος τεκμηρίου, καθώς εγγράφεται στη μακρά παράδοξη της ορθόδοξης διαφώτισης γύρω από τις μετωπικές οργανώσεις σκοτεινών κύκλων με επιρροή στη νεολαία. Πιο συγκεκριμένα, στην ιδιαίτερα πυκνογραμμένη και πλούσια σε στοιχεία προκήρυξη της Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας Αθηνών καταδεικνύεται η διασύνδεση του προσκοπικού φαινομένου με τις επιδιώξεις της μασωνίας. Η σύγκρουση μεταξύ προσκόπων, ορθοδόξων, μασώνων και άλλων σαλαμέμπορων προσφέρεται για ενδελεχή παρατήρηση, καθώς αποτελεί πεδίο παραγωγής άφθονων τεκμηρίων, που αφορούν τις δραστηριότητες της παρούσης ιστοσελίδας.
Στο συγκεκριμένο τεκμήριο ξεχωρίζουμε την επισήμανση της συγκρότησης ενός Ενιαίου Μετώπου που συντονίζει ‘αρχαιολάτρες, υλιστές, αιρετικούς, γκουρουιστές, γελωτοποιούς κατευθυνόμενους τηλεπαρουσιαστές, θεατρίνους, δημοσιογράφους, ψευτοαναρχικούς, κομμουνιστές κλπ’ που ‘λησμονούν τις διαφορές τους και συμμαχούν εναντίον του χριστού’. Από την εκτίμηση αυτή φυσικά ανακύπτουν ορισμένα ερωτήματα και δη γύρω από τη χρήση του όρου ‘ψευτοαναρχικοί’ και την ενδεχόμενη προσδοκία των συντακτών της προκήρυξης να αποκτήσουν πρόσβαση σε κύκλους αυθεντικών αναρχικών. Στην ερμηνευτική αυτή κατεύθυνση συμβάλει και η παρουσία της φράσης ‘Συμβολή Ενάντια στην Κοινωνική Πλύση Εγκεφάλου’ που προσδιορίζει το στόχο της νεοπαγούς ορθόδοξης οργάνωσης. Τέλος, δεν μπορούμε παρά να υποδεχτούμε με ανακούφιση την έναρξη λειτουργίας ‘ενός καθαρά ορθόδοξου χριστιανικού τηλεοπτικού καναλιού’ που φιλοδοξεί να θέσει ‘τέρμα στην τηλεοπτική πλύση εγκεφάλου’.

Ο αεικίνητος φίλος Spiti tou Laou προσκόμισε το παρόν τεκμήριο σε πρόσφατη συνάντηση κορυφής. Τον ευχαριστούμε και συνιστούμε μια επίσκεψη στον ιστότοπό του [www.sparilas.blogspot.com], ο οποίος περιέχει ειδήσεις για κοινό ειδικών ενδιαφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: