30/8/09

"Τους πάγους θα λειώσουμε με τα δικά μας χνώτα"















Το παρόν τεκμήριο εγγράφεται στις ιδεολογικές αναζητήσεις του ευρύτερου σοσιαλδημοκρατικού κινήματος στην Ελλάδα και ειδικότερα τη συζήτηση για την "κυβερνώσα αριστερά" του 21ου αιώνα.

Συντάκτης του ο Βασίλειος Ξουλίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Σπύρου Βούγια στη Θεσσαλονίκη το μακρυνό 2002.
Στο σύντομο μανιφέστο του ο Βασίλειος Ξουλίδης περιγράφει σε αδρές γραμμές το περιεχόμενο του αντι-δεξιού αγώνα, προτείνοντας ταυτόχρονα σχέδια κεντροαριστερής συνεργασίας. Το 2002, την εποχή της εκσυγχρονιστικής λαίλαπας παρόμοιες αντιλήψεις συγκινούσαν ελάχιστους στους κόλπους της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας. Η ιστορική εξέλιξη έμελλε να δικαιώσει τον Βασίλειο Ξουλίδη, καθώς η οικονομική κρίση έχει
αναθεμάνει τα σχέδια για μια ευρύτερη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων ιδιαίτερα στον πολύπαθο δήμο Θεσσαλονίκης. Το trompagr καίτοι επιμένει στην αυτοτέλεια των συνεπών επαναστατικών δυνάμεων δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει τις αγαθές προθέσεις του Βασίλειου Ξουλίδη και να υπενθυμίσει το προσκλητήριό του.

Το "τρικ" που δημοσιεύουμε σήμερα βρέθηκε στο σκονισμένο πεζοδρόμιο της οδού Κασσάνδρου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια μανιώδους αφισσοκόλησης από τον Toni Rigatoni.

Δεν υπάρχουν σχόλια: